A legtöbben bankbetétben tartják a pénzüket. Ezek egyszerűségük miatt igen vonzóak. De sok pénzt bukhat, aki nem szán rá egy kis időt, hogy megkeresse a számára legmegfelelőbb bankot és betétet. A bankok sokszor a lustaságunkra játszanak, és gyakorlatilag láthatatlan kamatot adnak arra a pénzre, amit nem követünk gondosan és nem kötünk le minden lejáratkor. Vannak azonban kivételek is, ezért nem árt azt is számba venni, hol mennyit adnak a lekötetlen (tehát a számláról bámikor felvehető) pénzre.

Változás azonban bármikor lehet, ezért időről időre célszerű áttekinteni az ajánlatokat. Már csak azért is érdemes számon tartanunk például az éppen lejáró lekötött betéteink sorsát, mert mindig újabb és újabb akcióval találkozhatunk. Egy elfeledett betét és egy jó akciós betét kamata között - az adó levonása után - akár 50 ezer forint is lehet a különbség, 1 millió forint befektetésekor. Nálunk megnézheti, hogy pénzére most mennyi kamatot kaphat. Frissítve: 2017.09.10.

Kalkulátor

Kérjük, adja meg, körülbelül hány forintot tud lekötni! (A leköthető minimum összeg bankonként változó, jellemzően 50.000 vagy 100.000 forint.) 

mehet

Kalkulátor

Kérjük,adja meg, körülbelül hány eurót  tud lekötni!

mehet

Kalkulátor

Kérjük, adja meg, körülbelül hány amerikai dollárt  tud lekötni!

mehet

Kalkulátor

Kérjük, adja meg, körülbelül hány svájci frankot  tud lekötni!

mehet
További cikkek