A forralt borok receptúráját is megvizsgálják

2023. december 4. Elindult az élelmiszerek szokásos téli ellenőrzése. Ennek keretében elmaradhatatlan az ünnephez kapcsolódó szaloncukrok mustrája. A forralt bor forgalmazásánál – többek között – utánanéznek az előállításhoz használt alapanyagok eredetének és a receptúrát tartalmazó dokumentum meglétének is.

Ma indult a szokásos országos téli szezonális ellenőrzés, ami egészen december 31-ig tart. A húsok előállítását és forgalmazását helyezik az ellenőrzések fókuszába, de az élőhal és édesipari termékek kereskedelmét is figyelemmel kísérik a szakemberek. A Nébih vizsgálja a kisállat eledeleket, köztük a téli madáreleségeket, továbbá a halszállítók és az őstermelők tevékenységét is. 


Az édesipari termékek esetében elmaradhatatlan az ünnephez kapcsolódó szaloncukrok mustrája. Az édességeknél – a nyomonkövetés mellett – a lejárati idő feltüntetése is lényeges. Az élőhal árusítás során az állatvédelmi kritériumok megvalósulását is vizsgálják az ellenőrök: például, hogy a levágás előtt megfelelő módon elkábítják-e az állatot. 

Az adventi rendezvényeken kitelepült vendéglátóknál a higiéniai szabályok betartását, továbbá a személyi és technológiai feltételek, valamint a nyomonkövetés teljesülését vizsgálják a szakemberek. A forralt bor forgalmazásánál– többek között – utánanéznek az előállításhoz használt alapanyagok eredetének és a receptúrát tartalmazó dokumentum meglétének.

Szerző: BVJ
Címkék:  , , , , , ,

Kapcsolódó anyagok