Cafeteria: pontosan mi változott 2012-re

2012. október 29. A cafeteria terén a legjelentősebb változás, hogy a munkáltatóknak ez a juttatás a korábbi 19,04 százalék helyett majdnem 31 százalékba kerül. Ez a kormány csökkentette a korábbi 25 százalékos (az előző által frissen bevezetett) adóterhet 16 százalékra, ami a szuperbruttó – az adóalapba beleszámít a tb-járulék is, amit a munkáltató fizet be – miatt 19,04 százalékos elvonást jelentett. Ezt növelik 2012-ben a tíz, valójában 11,9 százalékos egészségügyi hozzájárulással (eho). A cégek tehát 30,94 százalékos adó mellett adhatják a béren kívüli juttatást. Ez persze így is kevesebb, mint ha ugyanezt az összeget bérként fizetnék ki.

A szabályok tartalmi változásait az alábbi táblázatban foglaltuk össze. Ezt érdemes még kiegészíteni azzal, hogy az üdülési csekk teljesen eltűnik a piacról, a korábbi étkezési utalványok (például Sodexo, Cheque Dejeuner, Ticket) pedig már nem adhatók kedvezményesen. A jegyeket 2012. október elsejéig lehet egyáltalán felhasználni.

Jelentős módosítás még, hogy az egészségpénztári számláról nem lehet fürdőszolgáltatásra, gyógyüdülésre és sporttevékenységre költeni. Az erre vonatkozó (tavalyi) számlákat 2012. június 30-ig lehet elszámolni. Az ott életmódjavítóként meghatározott (csak külön adófizetés mellett igénybe vehető) rekreációs üdülésre, fogyókúrás szolgáltatásokra a SZÉP-kártyáról kedvezményesen lehet költeni.

Az egészségpénztárakból a sporttevékenységhez közvetlenül kapcsolódó kiadás értékhatára 2011-ben személyenként a minimálbérnek megfelelő összeg, azaz 78 ezer forint volt. 2012-ben viszont a SZÉP-kártyáról a szabadidőre összesen ennél kevesebb fordítható.

Megnevezés2011.2012.
Hideg étkezésakár 18 ezer Ft/hó*5 ezer Ft/hó**
Meleg étkezésakár 18 ezer Ft/hó*12,5 ezer Ft/hó csak munkahelyi étkezdében
Széchenyi Pihenőkártya kerete300 ezer Ft/év450 ezer Ft/év
Internet5 ezer Ft/hó
Iskolakezdési támogatásA minimálbér 30%-aNem változik
BérletA benyújtottnak megfelelőNem változik
Iskolaszerű képzésA minimálbér 2,5-szereseNem változik
Szakmunkástanuló, nyugdíjas üdülésA minimálbér 30%-aNem változik
Szakmunkástanuló, nyugdíjas étkezés18 ezer Ft/hó12,5 ezer Ft/hó csak munkahelyi étkezdében, vagy 5 ezer Ft/hó Erzsébet-utalvány
Szakszervezeti üdülésMinimálbérNem változik
Szövetkezeti nem pénzbeli juttatásminimálbér 50%-aNem változik
Önkéntes nyugdíjpénztári juttatásMinimálbér 50%-0Nem változik
Foglalkoztatói nyugdíjpénztári juttatásMinimálbér 50%-aNem változik
Önkéntes egészség-, önsélyező pénztári juttatásMinimálbér 30%-aNem változik
MINDÖSSZESENNem korlátozott500 ezer Ft

*Együttesen 18 ezer forint volt a havi határ
**Csak a Nemzeti Üdülési Alapítvány által kibocsátott Erzsébet-utalvány lehet, ennél a munkáltató 2 százalékos, a szolgálató pedig 6 százalékos jutalékot fizet

Kapcsolódó anyagok