Cafeteria: pontosan mi változott 2012-re

2012. október 29. A cafeteria terén a legjelentősebb változás, hogy a munkáltatóknak ez a juttatás a korábbi 19,04 százalék helyett majdnem 31 százalékba kerül. Ez a kormány csökkentette a korábbi 25 százalékos (az előző által frissen bevezetett) adóterhet 16 százalékra, ami a szuperbruttó – az adóalapba beleszámít a tb-járulék is, amit a munkáltató fizet be – miatt 19,04 százalékos elvonást jelentett. Ezt növelik 2012-ben a tíz, valójában 11,9 százalékos egészségügyi hozzájárulással (eho). A cégek tehát 30,94 százalékos adó mellett adhatják a béren kívüli juttatást. Ez persze így is kevesebb, mint ha ugyanezt az összeget bérként fizetnék ki.

A szabályok tartalmi változásait az alábbi táblázatban foglaltuk össze. Ezt érdemes még kiegészíteni azzal, hogy az üdülési csekk teljesen eltűnik a piacról, a korábbi étkezési utalványok (például Sodexo, Cheque Dejeuner, Ticket) pedig már nem adhatók kedvezményesen. A jegyeket 2012. október elsejéig lehet egyáltalán felhasználni.

Jelentős módosítás még, hogy az egészségpénztári számláról nem lehet fürdőszolgáltatásra, gyógyüdülésre és sporttevékenységre költeni. Az erre vonatkozó (tavalyi) számlákat 2012. június 30-ig lehet elszámolni. Az ott életmódjavítóként meghatározott (csak külön adófizetés mellett igénybe vehető) rekreációs üdülésre, fogyókúrás szolgáltatásokra a SZÉP-kártyáról kedvezményesen lehet költeni.

Az egészségpénztárakból a sporttevékenységhez közvetlenül kapcsolódó kiadás értékhatára 2011-ben személyenként a minimálbérnek megfelelő összeg, azaz 78 ezer forint volt. 2012-ben viszont a SZÉP-kártyáról a szabadidőre összesen ennél kevesebb fordítható.

Megnevezés2011.2012.
Hideg étkezésakár 18 ezer Ft/hó*5 ezer Ft/hó**
Meleg étkezésakár 18 ezer Ft/hó*12,5 ezer Ft/hó csak munkahelyi étkezdében
Széchenyi Pihenőkártya kerete300 ezer Ft/év450 ezer Ft/év
Internet5 ezer Ft/hó
Iskolakezdési támogatásA minimálbér 30%-aNem változik
BérletA benyújtottnak megfelelőNem változik
Iskolaszerű képzésA minimálbér 2,5-szereseNem változik
Szakmunkástanuló, nyugdíjas üdülésA minimálbér 30%-aNem változik
Szakmunkástanuló, nyugdíjas étkezés18 ezer Ft/hó12,5 ezer Ft/hó csak munkahelyi étkezdében, vagy 5 ezer Ft/hó Erzsébet-utalvány
Szakszervezeti üdülésMinimálbérNem változik
Szövetkezeti nem pénzbeli juttatásminimálbér 50%-aNem változik
Önkéntes nyugdíjpénztári juttatásMinimálbér 50%-0Nem változik
Foglalkoztatói nyugdíjpénztári juttatásMinimálbér 50%-aNem változik
Önkéntes egészség-, önsélyező pénztári juttatásMinimálbér 30%-aNem változik
MINDÖSSZESENNem korlátozott500 ezer Ft

*Együttesen 18 ezer forint volt a havi határ
**Csak a Nemzeti Üdülési Alapítvány által kibocsátott Erzsébet-utalvány lehet, ennél a munkáltató 2 százalékos, a szolgálató pedig 6 százalékos jutalékot fizet

Kapcsolódó anyagok

Sikerük titka a gyors döntés
2019. június 24. A vízilabdában másodpercek alatt történnek az események. Nincs idő hosszas gondolkodásra, a kínálkozó helyzeteket azonnal ki kell használni. A befektetések világában is gyakran adódnak olyan lehetőségek, amelyeket csak rövid ideig lehet megragadni.


Szívós Márton világbajnok vízilabdázó és Hosszú Ferenc, az OTP Alapkezelő befektetési igazgatója. Mindketten nagyon sikeresek a hivatásukban, de más is közös is van bennük: tudnak és mernek gyorsan dönteni. Jó helyzetfelismeréssel egy vízilabdázó győzelmet is szerezhet a csapatának, egy befektetési alapot kezelő szakember pedig a piaci átlagnál magasabb hozamot érhet el a befektetők számára.
Szívós Márton utánpótlás játékosként ifjúsági Európa-bajnok, világbajnoki bronzérmes, Universiade győztes. A magyar férfi vízilabda válogatott tagjaként világbajnok és Világliga győztes. Londonban és Rio de Janeiroban az olimpiai 5. helyezett csapat tagja volt. Klubcsapataival ötszörös magyar bajnok, olasz bajnok, ötszörös magyar kupa, olasz kupa, Euroliga és Európai Szuperkupa győztes.
Hosszú Ferenc 2006-ban diplomázott a budapesti Corvinus Egyetemen, 2007-től az OTP Alapkezelő termék-, majd portfoliómenedzsere, 2017-től pedig befektetési igazgatója. Elsődleges szakterülete az árupiaci befektetések. Az OTP Föld Kincsei Alap portfoliómenedzsere, amely eddig hat alkalommal nyerte el az Év Legjobb Árupiaci Alapja díjat a Privátbankár.hu Klasszis szakmai díjazásán.
2019-ben a szakma az Év Feltörekvő Portfoliómenedzserévé választotta.
Az OTP Föld Kincsei Alap a hazai piacon egyedülálló stratégiát követ: abszolút hozamú származtatott alap, amely a határidős árupiacokon keresztül energiahordozókba, nemesfémekbe, ipari fémekbe, mezőgazdasági terményekbe fektet.
„Az árupiacokon a vedd meg és tartsd (buy and hold) stratégia akkor sem biztos, hogy jó hozamot eredményez, ha az árfolyamok egyébként felfelé tartanak. Ezekre a piacokra ugyanis határidős ügyleteken keresztül lehet befektetni, amelyeknek folyamatos megújítása jelentős költségekkel jár. A jó stratégia ezért az aktív kezelés, a kínálkozó lehetőségek gyors kihasználása akár vételi (long), akár eladási (short) pozíciókkal, amelyeknek a hatékonyságát tőkeáttétel segítségével lehet tovább növelni. Az árupiacok azonban rendkívül kiszámíthatatlanok, teljesítményüket nemcsak a világgazdasági folyamatok, hanem gyakran a politika, az időjárás, vagy akár a természeti jelenségek is befolyásolják. A döntések kockázattal járnak, amelyeket vállalnom kell.” – mondta el Hosszú Ferenc.
Az OTP Föld Kincsei Alap tehát olyan befektetés, amelynek jelentős kockázata van ugyan, de a legalább 3-5 éves ajánlott befektetési időtávon várható hozama is magasabb, mint amit kockázatvállalás nélkül el lehet érni.
Az alapról részletesen itt tájékozódhat: https://www.otpbank.hu/otpalapkezelo/hu/A_FoldKincsei
A befektetési jegyek elérhetőek az OTP Bank fiókhálózatban, illetve az OTPdirekt elektronikus csatornáin keresztül, illetve több más pénzintézet is ajánlja az alapot privátbanki ügyfelei számára.