Eltűnik a Generali magánkasszája

Csak kevesebb nyugdíjpénztár maradhat

2011. november 12. A magánnyugdíjpénztári pénzek "államosítása" (a tb-rendszerbe visszaléptetés) után nyilvánvaló volt, hogy további összeolvadások, kivonulások várhatóak.

Az Évgyűrűk és a Postás október elsején már be is olvadt a Pannónia Nyugdíjpénztárba. (Annak ellenére, hogy az Évgyűrűk mellett az előírt minimumnál többen tartottak ki). Az Évgyűrűknél valamivel még több tagot is megtartó Generali Magánnyugdíjpénztár (Mnyp.) szintén bedobja a törülközőt - tudta meg az azenpenzem.hu. A Generalinál gyakorlatilag megerősítették ezt, mint ugyanis közölték: a méretgazdaságos működés érdekében keresik a lehetőségeket.

A Dimenzió Mnyp.- amelynél az Aranykorral való egyesülést tavasszal elvetették a küldöttek - a jövő heti közgyűlési napirendjén rábukkantunk egy olyan pontra, ami a Generali beolvasztásáról szól. Emellett azonban az igazgatóság a lehetőségek között vázolta még a jogutód nélküli megszűnést, de azt is, hogy a Dimenzió olvadjon más pénztárba. Úgy tűnik, két kassza is befogadná a limit alatti Dimenziós létszámot.

 A kilátásokkal kapcsolatban sokatmondó ugyanakkor, hogy a Dimenzió vezetősége szerint kedvező jogszabályi változás hiányában az egyesülés is csak elodázhatja a gondokat. Úgy gondolják, hogy a Generalival együtt is csak 6-9 hónapot nyernek, ezután ismét felmerül: végelszámolás vagy egy nagyobb szereplőbe beolvadás.

Információink szerint a reálhozamok kifizetésének zárultával a pénztáraknál megindultak (helyenként folytatódtak) a leépítések. Már sokakkal közölték, nem tudják tovább foglalkoztatni őket. A teljes leépítési folyamat azonban még nem zárult le.

Részletek a magánnyugdíjpénztárakról