Csoda, hogy még élnek a menő szállodai étterem vendégei

2017. november 2. A hajdúszoboszlói négycsillagos Hotel Silver éttermében a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) 150 kiló lejárt, nem nyomon követhető élelmiszert talált. A nem éppen olcsó helyen azonban más problémák is akadtak.

A NÉBIH arról tájékoztatott, hogy egy Hajdú-Bihar megyei 4 csillagos szálloda éttermében tartott ellenőrzés során 21 tétel, összesen 151 kg gyártói, illetve saját jelölés alapján lejárt minőségmegőrzési idejű, valamint jelölés alapján, illetve jelöletlenség miatt nem nyomon követhető élelmiszert talált. Közöttük ismeretlen eredetű vadhús és vadcsont is volt.

Néhány (mint az alábbi képen is látható) kifejezetten drága húsfajta lejárata saját címkéjük szerint is már rég elmúlt. A borzongani vágyók a hatóság oldalán további képeket is böngészhetnek.

A közleményben ugyan nem szerepel a szállodáról további azonosító, de a hatóság jogsértésekről tájékoztató aloldalán minden adat megtalálható. Innen kiderült, hogy a Hajdúszoboszlói Hotel Silver étterméről van szó.

A helyszínen egyébként a lejárt, illetve gyaníthatóan illegális húsok, halfélék és sajt mellett a NÉBIH számos egyéb, higiéniai és adminisztratív problémát is talált. Többek között – mint megállapították – a hűtőtérben a polcok rácsozata rozsdás, a hűtőajtók és a körülöttük lévő fal, valamint az ajtótokok piszkosak, szennyezettek, az élvédők több helyen sérültek. A konyha területén fedetlen hulladéktárolókban gyűjtötték a hulladékot. Az önellenőrzési rendszer ellenőrzési lapjait előre kitöltötték, így maga az önellenőrzés értelmét vesztette. A hatóság határidő kitűzésével felhívta az élelmiszervállalkozást a hibák kijavítására, és a jogszerű működés helyreállítására.

Szerző: Az Én Pénzem
Címkék:  , , ,

Kapcsolódó anyagok