Eggyel kevesebb taxis cég lesz a piacon, de ez csak a kezdet?

2020. augusztus 17. Tízre olvad a budapesti minősített taxitársaságok száma, miután a TaxiPlus felhagy a szolgáltatással. Szakértők nem tartják kizártnak, hogy a fővárosi taxis parketten (a járványtól sem függetlanül) három-négy szereplő marad talpon.

Befejezte működését a TaxiPlus – írta meg ezt a cég közösségi oldalán bejelentett híre alapján a Világgazdaság. A rövid tájékoztatásból kiderül, hogy a cég megrendeléseit a továbbiakban a 6×6 Taxi teljesíti, ahogyan a TaxiPlus utasainak hívását is ez a társaság kezeli a jövőben. A fejlemény kapcsán a Világgazdaság kereste a szolgáltatót, de lapzártáig nem érkezett válasz.

A 2017 tavaszán alapított TaxiPlus levonulásáról hivatalos magyarázat még nincs, de a koronavírus-járvány – pontosabban a fuvarállomány ebből fakadó drasztikus esése – a cikk szerint nagy valószínűséggel hozzájárult a döntéshez, egyúttal pedig a budapesti taxis piac koncentrálódásához.

A TaxiPlus megszűnése egyes források szerint az utóbbi folyamat kezdete lehet: szakmai fórumokon nem tartják kizártnak, hogy a fővárosi taxis parketten végül három-négy szereplő marad talpon. A válság nagy nyertese a spekulációs szerint a Bolt (korábbi nevén a Taxify) lehet.

Szerző: Világgazdaság
Címkék:  , , , ,

Kapcsolódó anyagok