Elhalasztotta a döntést az AXA magánkassza

2012. szeptember 20. A piacról kivonuló magánnyugdíjpénztári tagok mostanra vagy választottak maguknak másik pénztárt, vagy visszakerültek az állami rendszerbe. Az AXA kasszájánál azonban még mostanra sem született meg a döntés a menni vagy maradni kérdésében. Mint megtudtuk: október végéig kell várni rá.

Jelenleg változatlanul nyolcszereplős a magánnyugdíjpénztári piac. A pénzügyi felügyelet első félévi jelentése alapján tudjuk, hogy a szektorban az idén újra megnyitott visszalépési lehetőség után alig több mint 75 ezer tag maradt. Adomány azonban elég szépen csordogálhatott a pénztárakhoz. Az egyik neve elhallgatását kérő pénztári vezető szerint mostanra további 3-5 ezer tag kerülhetett vissza a tb-rendszerbe. Főként a piacról távozott kasszáktól.

Néhány pénztár erőteljesen ringbe szállt, hogy a frissen távozottak mintegy 13 ezer tagjából minél többet sikerüljön megszereznie. Az AXA azonban még azt sem volt hajlandó közölni, tartósan megmarad-e a piacon. Portálunk úgy értesült, tartalékaik legfeljebb a nyár végéig voltak elegendőek (ezt a társaságnál nem erősítették meg, de nem is cáfolták).

Az ígéret mindenesetre az volt, hogy szeptemberre (tehát tulajdonképpen akkorra, amikorra a piacról távozottak tagjainak már helyet kellett találniuk maguknak) megszületik az ezzel kapcsolatos döntés. Mint most megtudtuk: tovább csúszik a dolog. A jelenlegi elképzelések szerint október végére derül majd ki, az AXA fenntartja-e magánpénztárát. (Mostanra már biztosan a társaságnak kell finanszíroznia a működését, hiszen a pénztárnál sem tagdíjat nem írtak elő erre az évre, sem adományt nem kérnek.)

A magánnyugdíjpénztárakról a fontos információkat itt találja


Címkék:  , , ,

Kapcsolódó anyagok