Ki nem találná, kinek passzolta át az állam a Posta Biztosítót

2024. július 8. A Posta Biztosítókban szerzett teljes állami részesedés a Gránit Biztosítónál landol. Mint bejelentették, így a Gránit az eddiginél sokkal szélesebb kört érhet el az élet- és nem életbiztosítási szegmensben egyaránt, és a hazai biztosítási piac meghatározó szereplőjévé válik.

Tavaly tavasszal szerezte meg az állam a Magyar Posta Biztosító 66,9 százalékát. Még meg sem melegedhetett a kabinet ölelő karjaiban a pakett, máris kiderült, továbbpasszolják azt. Most már azt is tudjuk, hol landolt a részesedés. Mint bejelentették, többségi tulajdont szerez leányvállalatán, a Gránit Biztosítón keresztül a Posta Biztosítókban a Waberer's csoport. A tranzakció keretében a Gránit Biztosító közel 67 százalékos részesedést (vagyis az egész állami pakettet) megkapja.

A mostani akvizícióval a társaság célja, hogy a jelenleg sikeres, de fókuszált biztosítási tevékenységét tovább diverzifikálja, és komolyabb szereplővé léphessen elő a teljes magyarországi biztosítási piacon” - mondta a Posta Biztosítók felvásárlásáról Barna Zsolt, a Waberer's International elnök-vezérigazgatója.  A tranzakció lezárása a hatósági engedélyek megszerzése után 2024 őszén várható (valamiért nem tartunk attól, hogy ez ne jönne simán össze).

Vételárról persze nem esett szó, arról annál inkább, hogy így Gránit Biztosító az eddiginél sokkal szélesebb kört érhet el az élet- és nem életbiztosítási szegmensben egyaránt, és a hazai biztosítási piac meghatározó szereplőjévé válik. A Magyar Posta Biztosító és a Magyar Posta Életbiztosító ugyanis komplex élet- és nem-életbiztosítási termékportfolióval rendelkezik. Mint jelezték, a biztosító a Gránit Bankkal kötött stratégiai együttműködési megállapodásának köszönhetően a digitális pénzintézet szakmai hátterére is építhet piaci pozíciójának erősítése érdekében.

Szerző: BVJ
Címkék:  , , , , ,

Kapcsolódó anyagok