Már perlik egymást a jogászok

2012. november 29. Bűncselekmény hiányában a kaposvári bíróságon felmentették Léhmann György siófoki ügyvédet (aki a devizahitelesek pereiről vált ismertté). A dologban a legszebb, hogy a feljelentést egy másik jogász, a Közjegyzői Országos Kamara elnöke tette, akit egy budapesti ügyvéd képviselt. A vád többrendbeli, nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás volt. Ezek után kezdjük komolyabban venni, hogy akadhatnak majd jogászok, akik a devizahiteleseket alaptalanul hitegető társaik ellen is valóban hajlandóak fellépni.

Hatályon kívül a fonyódi ítélet


Ma egyébként Léhmann – szintén Kaposvárott – bukott is pert. A fonyódi bíróság ítéletét, amiben az Erste végrehajtási eljárását állították le, teljes egészében hatályon kívül helyezték. Az elsőfokú bíróságot az eljárás lényeges szabályainak megsértése miatt arra utasították, hogy ismételjék meg az egészet. Alapvetően azt kifogásolták, hogy a felperest (tehát az adóst) nem szólították fel arra, hogy bizonyítsa állításait.

Ezek után úgy tűnik, Léhmann szintén a büntetőfeljelentésben hisz. Mint leírta: valószínűsíti, hogy a törlesztők emelésének semmi valós oka nem volt, ahhoz „valamelyik bankvezetőnek hirtelen gondolata, vagy a többi bankkal történt egyeztetése vezetett”.  A siófoki ügyvéd szerint szokatlanul feszült hangulatban zajlott a másodfokú bírósági tárgyalás. Nehezményezte, hogy nem kapott kellő hangsúlyt az a felvetése, amely szerint a banki üzletszabályzat létrejötte is megkérdőjelezhető, mert azt nem írta az adós alá.


Címkék:  , , , , , ,

Kapcsolódó anyagok