Mégsem lesz fizetős minden új autópálya

2022. február 18. A kormány idén fizetőssé tett több új utat, köztük az M4-es autópálya Abony és Törökszentmiklós közötti szakaszát, ezzel együtt pedig bevezette a Jász-Nagykun-Szolnok megyei matricát. Ezt azonban a csütörtök este megjelent Magyar Közlöny szerint visszavonták.

A kormány módosította a fizetős utakról szóló rendeletet – szúrta ki a Napi.hu. A csütörtök este megjelent Magyar Közlöny szerint a korábban fizetőssé tett új autópályák közül mégsem lesz mindegyik fizetős. A térítési díj ellenében igénybe vehető pályák között péntektől nem szerepel Jász-Nagykun-Szolnok megye. Ez egy 23 kilométeres szakasz az M4-es autópálya 94-es és 117-es kilométere között, ami Abonyt köti össze Törökszentmiklóssal. 

Nem éri kár azokat az autósokat, akik esetleg megvették ezt a megyei matricát, ugyanis a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ) az árát 2022. december 31-ig ügyintézési díj felszámítása nélkül visszatéríti, vagy a vásárlóval egyedi megállapodás alapján elszámol. 

A módosított rendelet szerint az M76-oson Hollád és Balatonszentgyörgy között kell fizetni, viszont Keszthely és Balatonszentgyörgy között nem. Utóbbi már Zala megyéhez tartozik. Fizetős maradt ugyanakkor az M30 Tornyosnémetiig, ez szintén új szakasz, és az M85 Sopron-észak csomópontig.

Szerző: Azénpénzem/Napi
Címkék:  , , , , ,

Kapcsolódó anyagok