Mérgező gyomnövény került a mirelit zöldbabba

2024. június 5. Az Auchan gyorsfagyasztott zöldbabjában mérgező gyomnövény lehet– tette közzé a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). A visszahívásról honlapján az üzletlánc is tájékoztatta vásárlóit. Az érintett termék bármelyik Auchan áruházba visszavihető, a termék árát blokk nélkül is visszatérítik.

Csattanó maszlag lehetséges jelenléte miatt az Auchan kivonja a forgalomból a gyorsfagyasztott zöldhüvelyű vágott zöldbab 450 grammos csomagját. A termék egyébként 2026-ig lenne felhasználható. A problémás tétel száma: L.24.366.1.A.


A Nébih kéri a vásárlókat, hogy a fenti azonosító adatokkal megegyező terméket ne fogyasszák el! A mirelit csomag bármelyik Auchan áruházba visszavihető, a termék árát blokk nélkül is visszatérítik. Az üzletlánc is tájékoztatta a visszahívásról honlapján vásárlóit.
 
A csattanó maszlag úgynevezett tropán alkaloidokat (például atropint) tartalmazó, mérgező gyomnövény. A tropán alkaloidok nagyobb mennyiségben a szervezetbe kerülve befolyásolják a központi- és a vegetatív idegrendszer működését. Szájszárazságot, pupillatágulást, szívritmuszavart, és egyéb idegrendszeri tüneteket okozhatnak.

Szerző: Azénpénzem
Címkék:  , , , , , ,

Kapcsolódó anyagok