Nagyon jó állás? Vigyázat, kamu lehet!

2024. április 12. Az egyik hazai tanácsadó vállalat nevével visszaélve ajánlanak otthonról végezhető munkát. A telefonálók egy bizonytalan hátterű applikáció letöltését is kérik, eseteként még munkaközvetítő díjat is megpróbálnak kicsalni.

Csalók élnek vissza az egyik hazai HR tanácsadó vállalat, az AIMS Magyarország és Simonyi és Tóth HR tanácsadó cég nevével – tették közzé a figyelmeztetést. Az elmúlt napokban több partnerük, korábbi álláskeresők is jelezték nekik, hogy a cég nemzetközi szakmai szervezeti tagságára hivatkozva, kollégáik nevében külföldi telefonszámról keresték meg az angol nyelven álláskeresőket és küldtek hamisan ajánlatot. 

Többnyire indiai telefonszámról, WhatsApp-on telefonáltak az ál-tanácsadók kiváló, otthonról végezhető munkát kínálva. Esetenként egy bizonytalan hátterű applikáció letöltését is kérik, sőt arról is hallottak már, hogy munkaközvetítői díjat kértek – mondta el Simonyiné Tóth Judit, az AIMS Magyarország és a Simonyi és Tóth HR tanácsadó vezetője. Mint hangsúlyozta, ők soha nem kérnek munkaközvetítői díjat a jelöltektől, vagy ajánlanak telefonon, előzetes egyeztetés nélkül bármilyen pozíciót. 

Minden munkakör betöltéséhez először telefonos interjút készítenek, és csak azután adnak tájékoztatást az álláslehetőségről. Nem küldenek „kéretlenül” munkalehetőséget, nem keresnek senkit külföldi telefonszámról. Szerződéses viszonyban a megbízókkal állnak, így munkájuk ellenértékét ők fizetik. Azt kérik, hogy ha valaki a következő napokon ilyen hívást kap, jelezze. Mint hozzátette, a szükséges jogi lépéseket és a rendőrségi feljelentést is megtették.

Szerző: Azénpénzem
Címkék:  , , , ,

Kapcsolódó anyagok