Ráhajt a fiatalokra az OTP

2012. szeptember 7. Nulla forintos számlacsomaggal rukkolt elő az OTP Bank a pályakezdő fiataloknak. A Simple rendszerben díjmentesen jutnak hozzá a legfontosabb szolgáltatásokhoz az ügyfelek, akik maguk válogathatják össze, milyen további szolgáltatásokat szeretnének igénybe venni, azaz miért kívánnak fizetni. A Simple a korosztályra jellemző, online alapú banki kapcsolattartásra helyezi a hangsúlyt.

Díjmentes számlavezetést, teljes rugalmasságot és kontrollt kínál a pénzügyekben a Simple, az új, online alapú, moduláris számlacsomag. Az OTP Bank a fiatal pályakezdők csaknem két éven át tartó vizsgálatát követően alakította ki a szolgáltatásrendszert. A Simple csomag része a részben áttetsző Mastercard PayPass elektronikus kártya (ami hagyományos fizetésre és készpénzfelvétre is alkalmas), havi két ingyenes készpénzfelvét a bank automatáiból, az internetes bankolási lehetőség, az online csoportos beszedési megbízások és átutalások, valamint a számlavezetés és az elektronikus számlakivonat. Folyószámlahitel esetén havi 10 ezer forintig kamatot és kezelési költséget nem számít fel a bank, csak egy egyszeri, 99 forintos lehívási díjat. A Simple díjmentességének feltétele a legalább a minimálbérnek megfelelő rendszeres havi jövedelem jóváírása. A csomagot minden 18 és 30 év közötti fiatal online igényelheti, aki rendszeres havi jövedelemmel rendelkezik.

A Simple modulárisan tovább építhető, ami azt jelenti, hogy az ügyfél maga döntheti el, milyen egyéb, extra szolgáltatásokra van szüksége, azaz miért fizet. Ezen bármikor módosíthatnak is a fiatalok az interneten keresztül. Opcionálisan választható például a papír alapú kivonat havi 100 forintért, az sms szolgáltatás havi 149 forintért, amire még minden sms után 19 forintot fizet az ügyfél, de az sms csomag havi 299 forintért egyben is megvásárolható. Fix díjért többek között lehetőség van több, kedvezményes ATM készpénzfelvétre, a Mindennap Biztonság csomag (havi 449 forintért) pedig további 2 ATM készpénzfelvétet, az sms csomagot és a folyószámlahitel lehívási díját tartalmazza. Az elektronikus kártya az első évben díjmentes, a második évtől évi 1790 forint a díja.

A fiatalok természetes közege az internet, számukra az online ügyintézés azt jelenti, hogy kézben tudják tartani a dolgaikat – mondta Mérő László, egyetemi tanár, a Darwin's Marketing Evolution szenior kutatója, aki részt vett a bank megbízásából készített, a harminc alattiak szokásait vizsgáló kutatásokban. Kovács Antal, az OTP Bank vezérigazgató-helyettese elmondta: a harminc alatti fiatalok sokkal aktívabban használják az internetet ügyintézésre, ám ez a korosztály gyakrabban vesz fel készpénzt is az automatákból. A Simple az ügyfél kezébe adja a kontrollt és a döntés szabadságát a pénzügyekben.

A bank egy év alatt több tízezer ügyfélre számít a Simple csomagnak köszönhetően. A korosztály megcélzása azért is fontos lehet, mert – mint korábban megírtuk – kifejezetten hűtlen ügyfeleknek számítanak a fiatalok, akik a 26 éves kor elérésekor bankot váltanak. Míg a tanulók számára főként a szüleik választanak bankot, és fontosak a család banki kapcsolatai, a munkába állás és az önálló kereset megszerzése után már – tekintet nélkül a bankra – váltanak. A Simple azonban éppen őket célozza, így az eddigi diákszámlások a banknál maradhatnak, de új ügyfeleket is megnyerhet a pénzintézet.

Kapcsolódó anyagok