Változás lesz az ügyfelek védelmében

Szeptembertől kötelező lesz a maszk az OTP Bank fiókjaiban

2020. augusztus 27. Eddig is ajánlott volt a maszkviselés az OTP Bank fiókjaiban, szeptember 1-jétől azonban elővigyázatosságból kötelező lesz – hívja fel a figyelmet a pénzintézet. A biztonságos banki ügyintézés érdekében már sokan tértek át az elektronikus csatornákra. A bankcsoport működése a járványhelyzet alatt is zökkenőmentes volt.

Az OTP Bank ügyfelei és dolgozói egészsége érdekében számos megelőző biztonsági intézkedést vezetett be a koronavírus-járvány megjelenésével. A fiókokban kézfertőtlenítőket helyeztek ki, plexivel választották el az ügyfeleket és az ügyintézőket, gyakoribb takarítást vezettek be, felhívták a figyelmet a távolságtartásra, és maszk viselését ajánlották az ügyféltérben.

Szeptember 1-jétől azonban elővigyázatosságból a maszk viselése kötelező lesz a bankfiókokban, ahogy ez az üzletekben és a környező országokban is megszokott – hívja fel a figyelmet a bank. A bank azt kéri az ügyfelektől, hogy foglaljanak időpontot, így csökkentve a fiókban töltött időt.

Ajánlott online csatornák

A pénzintézet hangsúlyozza: mindent megtesz továbbra is azért, hogy biztonságosan tudjon szolgáltatni. A járványidőszak kezdetekor elsők között kezdték meg az érintett kollégák tesztelését (több ezres nagyságrendben), akiknél ez lehetséges volt, rövid idő alatt álltak át az otthoni munkavégzésre. Ahogy korábban, úgy jelenleg is elsősorban az online csatornákat ajánlják az ügyfeleknek a banki ügyintézésre. (Az OTB Bank online szolgáltatásairól korábban bővebben itt írtunk.).

A koronavírus járvány kitörése óta a bank ügyfelei közül egyre többen élnek is a digitális szolgáltatások nyújtotta lehetőségekkel. A kezdeti időszakban a mobilbanki csatornákra történő új regisztrációk heti száma 12 százalékkal nőtt, ami a veszélyhelyzeti időszak után is magasabb szinten maradt. A bejelentkezések számában nagyjából 10 százalékos, az aktív tranzakciók számában csaknem15 százalékos növekedést tapasztaltak. A növekedés motorja mindkét esetben a mobilbanki csatorna volt.

A fiókot látogatók száma a korábbi 75 százalékára csökkent, ami azt jelenti, hogy 25 százalékuk tért át a gyors és biztonságos online banki ügyintézésre az elmúlt hónapokban.

A bank hangsúlyozza, hogy bár remélik, hogy nem jön el a második hullám, de készülnek rá; folyamatosan figyelik az aktuális helyzetet, hogy időben meg tudják hozni a szükséges intézkedéseket. Az eddigi tapasztalatokat is folyamatosan gyűjtik és beépítik a működésükbe. (A legfrissebb intézkedésekről itt tájékozódhat.)

Zökkenőmentes működés

Az OTP Csoport működése a járványhelyzet alatt is zökkenőmentes volt. A bankcsoport minden országban, ahol jelen van, kivette a részét a COVID-19 elleni harcból; a járványellenes védőeszközök, valamint az otthoni munkavégzéshez szükséges eszközök beszerzése, illetve az adományok, támogatások összértéke 2020. június végéig csoportszinten meghaladta a 3 milliárd forintot.

Az első fél év adatai is azt mutatják, hogy a járvány ellenére jól teljesít a bank. A teljesítő hitelállományok 8 százalékkal nőttek. A babaváró hitelek iránt  továbbra is erős volt az érdeklődés, az első hat havi szerződött összeg elérte a 132 milliárd forintot. A piaci alapú személyi hitelek állománya az egy évvel korábbi időszakénál 19 százalékkal, az előző negyedévinél pedig 5 százalékkal volt nagyobb a második negyedévben.

A lakáshitelek állománya 2020 első felében az előző év hasonló időszakához képest 15 százalékkal nőtt, míg a második negyedévben az első negyedévhez képest 4 százalékkal bővült. A hazai vállalati hitelek állománya pedig az első félévben 16 százalékkal nőtt 2019 első feléhez képest.

A cikk megjelenését az OTP Bank támogatta.

Szerző: Azénpénzem
Címkék:  , , , , , , ,

Kapcsolódó anyagok