Vigyázat, megbetegíthet az Auchan prémium sajtja!

2024. július 7. Az Auchan Prémium MMM! Cantal közepesen hosszú ideig érlelt 25 dekás sajtjában E.coli baktériumra bukkantak. Ez a törzs olyan méreganyagokat termelhet, amelyek az emberben bélrendszeri gyulladást és súlyos szövődményeket okozhatnak. A Nébih ezért kéri, a terméket senki se fogyassza, azt vigye a boltba vissza!

Az Auchan a 250 grammos Prémium MMM! Cantal közepesen hosszú ideig érlelt sajtot visszahívta. Ennek okát „mikrobiológiai nem megfelelőségként” jelezték. Mint kiderült, a július 24-i lejáratú termékben E.coli baktériumra bukkantak.A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) tájékoztató oldala szerint az Escherichia coli baktérium törzsei általában a melegvérű állatok és az ember normál bélflórájának természetes baktériumai, ahol fontos szerepet töltenek be; részük van vitaminok termelésében, és jelenlétükkel általában gátolják más, kórokozó mikroorganizmusok elszaporodását. A legtöbb E. coli törzs hasznos, szervezetünk működéséhez feltétlenül szükséges. Néhány, kívülről a szervezetbe bejutó E.coli törzs azonban megbetegítő tulajdonsággal rendelkezik; olyan méreganyagokat termelhet, amelyek az emberben bélrendszeri gyulladást és súlyos szövődményeket okozhatnak.

A Nébih ezért arra kéri a vevőket, hogy a terméket senki se fogyassza, azt vigye a boltba vissza! Ez bármelyik Auchan áruházban megtehető, az árat blokk nélkül is visszatérítik. A visszahívás kizárólag a jelzett lejáratú sajtokra vonatkozik, amelyeknek a tételszáma 24156104.

Szerző: BVJ
Címkék:  , , , , , ,

Kapcsolódó anyagok