Az egészségpénztárak a munkahelyi cafeteria rendszer egyik elemét jelentik (a cég számára ez kevesebbe kerül, mint ha ugyanazt az összeget bérként fizetné ki). Aki ezt választja, annak munkáltatója a jelzett summát minden hónapban átutalja a kiválasztott pénztárba. A számlán levő pénz azonnal költhető. Alapvetően egészségügyi és egészségmegőrző kiadásokra lehet róla fizetni, de a szolgáltatási kör már kibővült az önsegélyezéssel is.

Hogyan válasszak?

Az egészségpénztárak alapvetően pénzügyi intézmények. A költséglevonást (amiből a kassza biztosítja saját működését és eleget tesz az előírásoknak) a különböző szolgáltatóknál szerezhető kedvezmények – és persze a kedvezőbb adózás – ellensúlyozhatják. A tapasztalat szerint a szolgáltatók minden pénztárnak megadják ugyanazt az árengedményt. Központi adatbázis sajnos nincs, mert sokszor üzletenként eltérő ez az előny. A konkrét kedvezményekről így az adott pénztár honapján lehet (ha lehet) informálódni. És már a választási szempontoknál tartunk. A pénztáraknál fontos lehet például az ügyfélszolgálati rendszer, a számlák utalási ideje, de a legjobban persze a díjterhelés fogható meg.

Az egyéni tagdíjbefizetésekre 20 százalékos, legfeljebb évi 150 ezer forint kedvezmény vehető igénybe. További 10 százalékos extra adókedvezményt kaphat mindenki, aki pénzét egészségpénztári számláján két évre leköti. A számláról a közvetlen hozzátartozók is költhetnek, a rajta levő pénz pedig örökölhető. Lényeges változás, hogy 2016-tól az egészségmegőrzési célú kiadások mellett a szociális jellegű szolgáltatások is elszámolhatóak lehetnek a pénztárakban, egyben önsegélyezővé is váltak a kasszák.
 

Kalkulátor

Megnézheti, mennyi gyűlhet egy év alatt egészségpénztári számláján a különböző pénztáraknál, ha egyetlen fillért sem költene. A sorrendet a belépési költségek figyelmen kívül hagyásával, a havi minimálisan fizetendő tagdíjat is figyelembe véve állítottuk fel.

Havonta a munkáltatótól érkező befizetés

mehet
További cikkek