Hozzászólások

Hozzászólok
Eddig összesen 2 kommentár érkezett, melyek közül a legfrissebbek:


[LEvi01] [2019.feb.01. 11:54] [válaszolok erre]
Az ELŐZŐ hozzászólás FOLYTATÁSA

A CIB itt önkényesen nem volt hajlandó saját magának befizetni a bizt.díjakat, (pedig a szerződésben ezt vállalta a bank hogy ő fogja automatikusan vonni és magának befizetni)
ezzel az ürüggyel aztán kibújjon a kockázat alól. A kockázati fedezetnek azon része ugyan is, amely meghaladja a biztosító által fedezett részt, a CIB sara lett volna, és ez a DEVIZA kamikáze konstrukció miatt, elvitte volna a tisztességtelenül megszerzett hasznokat.
Nem gondolták át a devizahitelezők hogy a törvény nagyon sok ponton még itt a biztosításnál is védi az ügyfelet, és valahogy ki kellett siklani a törvény alól, pontosabban szólva meg kellett szegni a biztosítási törvényt is!

Viszont az ügyfél nem tudta befolyásolni hogy a BANk a számla lesöprésekor, minden hónapban milyen rangsorban vonja a pénzt. A Bank nem az 1500-3500 HUf összegű csoportos életbiztosítás díját fizette be saját magának( illetve az együttműködő GENERALI-nak) hanem a 98 000-120 000 HUF közötti tőke és kamat törlesztésre zsebelt be minden fillért. Az ügyfél gyomorideggel tömte a számlát a túlélésért küzdve, ezek meg kivették alóla a biztosítást is ami egyébként feltétele volt a hitelnyújtásnak!

Egyértelműen a bedőlésre játszott a BANk, és akkor mindent a Bank visz, úgy hogy az ügyfél nem is sétálhat el!
Csoda hogy a fél ország külföldre menekült? Nem kell már TRIANON, csak egy Bank kell, és egyenként vadásszák le a gyanútlan népet.

Ezt az egész hitelezési és biztosítási csalást persze senki nem hajlandó helyre tenni. A forintosítás csak egy kis lélegzetvételnyi időt adott a hiteleseknek, de az addig elkövetett pénzügyi gaztettek és törvényszegések büntetlenül maradtak. 10 év alatt nem sikerült rendet tenni.

Legtöbb kifacsart családnak nincs pénze ügyvédre, aki vagy ért hozzá vagy nem, többnyire nem, és bírósági perekre, melyek pertárgyértéke meghaladja minden lehetőségüket. Marad az igazságtalanság és kifosztottság. Hajrá Magyarország!

Természetesen dokumentált minden mert semmi másunk nem maradt mint a dokumentumok, erről a gigantikus törvénytelenségről, amelyben a pénzügyileg erősebb felek minden szerződést megszeghetnek.
Hogy is volt a mondás, a mesében? Meghalt Mátyás király, oda az igazság!

Nekem szerencsém hogy nem tudtak rábeszélni egy deviza hitelre a CIB-nél mert annál több eszem volt. Közelharcot kellett vívnom az ügyintézővel hogy forintot adjon, egy milla alatti összegről volt szó, vagy felmondok mindent. Hülyének néztek 2008 ban.
És lám most ők szégyenkezhetnek hogy tőrbe csalták a fél országot.
Sok sok karma pontot szereztek. Életeken át fognak fizetni, mert mindennek ára van.
A CIB bankszámla egyébként remek szolgáltatás. Fontos lenne hogy az ügyfél pénzügyileg és jogilag képzetten álljon szemben egy szolgáltatóval. Ne úgy mint a vágómarha, mindent aláír és beteszi a fejét a pénzügyi nyaktilóba? Ez nem az első lecke volt már a magyaroknak. 90 évvel ezelőtt már végigzongoráztuk ezt, de történelmet sem tanulnak rendesen a magyarok.


[LEvi01] [2019.feb.01. 11:50] [válaszolok erre]
Én is így jártam egy CIB Bankos forint személyi kölcsönnel, A futamidő 2/3 nál szóltak hogy ugyan adjak már nyilatkozatot hogy belépek a veszélyközösségbe, mert ők nem találják...Visszakérdeztem, hogy ugyan mondják már meg mire fizetem én a havi biztosítási díjat? És ha most egyedül álló anyaként szépen elpatkolnék, hogyan bizonyítaná a két kiskorú hogy nekik szolgáltatás jár? ??? Nekem is megvan minden papírom! A DAS-t is megkerestem az ügyben, akik néztek mind borjú az új kapura. Szerencsém volt, nem lett bajom míg letelt a törlesztés, de a DAS nak is felmondtam.
A Bank hibázott és nem ismerte el, mert ő az erősebb.

Másik ügy:
Szintén CIB: A deviza hiteles családtagnak ugyan így felmondtak a tudta nélkül vagyis hitelfedezeti életbiztosítás nélkül maradt, de valahogy a deviza alapú törlesztő nem lett kevesebb. Az ügyfél a bankszámláját is a DEVIZÁBAN hitelező CIB nél vezette, úgy hogy minden fillért ami beérkezett a válságos időkben, a BANK azonnal kisöpört. Ezért követhetetlenné vált mikor mit vonnak, így a biztosítási díj sem emelkedett ki.
A CIB írásbeli kérdésre azt válaszolta írásban, hogy az ügyfélnek észre kellett volna venni... hogy már nem vonódik a biztosítási díj...
(ez simán perelhető lenne ha volna miből)
a változó kamatok a pénztelenség őrülete és teljes átláthatatlanság közepette, így kell egyoldalúan életbiztosítási szerződést bontani.
A Bank ráadásul saját maga ellen cselekszik amikor a csoportos életbiztosítást egyoldalúan megszünteti, mert a saját kihelyezett hitele alól veszi ki a biztosítást. Elsőre érthetetlen! De van magyarázat!

Értem én hogy a 2008 ban megkötött biztosítás fenntartása 2009-2010 ben kamikáze akció volt egy deviza alapú hitelre, mert
kiszámíthatatlanná vált a kockázat.
A deviza árfolyam ingadozása naponta változtatta a biztosítási kockázat mértékét.
Hiszen maga a hitel volt szándékosan tisztességtelen és kiszámíthatatlan. De ezzel duplán hátba szúrták az ügyfeleket.

kb 10 szeres áron kössön új biztosítást aki észlelte hogy orvul megszüntették a biztosítását azzal az ürüggyel, hogy hát nem fizette nem volt fedezet.. így magától felmondódott. Egy kockázati életbiztosítás magától felmondódott... csak úgy....
mivel ez a biztosítás a hitelszerződés feltétele és elengedhetetlen része az ügyfél simán mondhatja hogy a BANk egyoldalúan az egész szeződés alapjait bontotta meg, mert egy olyan szerződséi feltételt szegett meg, ami nélkkül az ügyfél nem kötött volna hitelszerződést a Bankkal..... úgy hogy semmissé tette a Bank a szerződést és vissza kell állítani mindent az alaphelyzetbe. Az a baj hogy ezt a bíróság mondhatja ki, de nincs pénzed perelni. A BANK a halálba vegzálhat.

A biztosítási díj fedezethiánya sem igaz, mert 2 hónap nem telt el soha úgy, hogy az ügyfél bankszámláján ne lett volna 1500-3500 HUF fedezet egy bizt. díjra. A CIB itt önkényesen nem volt hajlandó saját magának befizetni a bizt.díjakat, (pedig a szerződésben ezt vállalta a bank hogy ő fogja automatikusan vonni és magának befizetni)


Összes komment