Hozzászólások

Hozzászólok
Eddig összesen 3 kommentár érkezett, melyek közül a legfrissebbek:


[Ccuka] [2020.jan.08. 17:12] [válaszolok erre]
Előzmény: MolnarJozsef 2020.dec.06. 02:41molnárjozsef.Nem zavar hogy honfitársaid 10000-i éheznek?
Tulnyomó része nem tehet arról hogy ilyen kevés a nyugdijja.
Fizetések:Dunántul-Szabolcs.


[MolnarJozsef] [2020.jan.07. 13:01] [válaszolok erre]
Az alapnyugdíj megvalósíthatatlan és igazságtalan, ráadásul arra ösztönzi az alacsonyabb nyugdíj járulékot fizetőket, hogy egyáltalán ne fizessenek, hiszen úgyis kapnak alapnyugdíjat.


[Juliusz48] [2020.jan.04. 20:45] [válaszolok erre]
Érdekes javaslat, hogy aki nem igazán vett részt a nyugdíjjárulék befizetésében annak többet kell fizetni. Hisz fizethetett volna saját jogon is időt és a minimákbér járulékénál magasabb összeget is, munkaviszony nélkül, de nem tette. A szakszervezetnek nem hallottam a tiltakozását akkor mikor Gyurcsánnyal az élen 2007-ben megszavazta az MSZP az inflációkövetőre a nyugdíjemelést. Pedig 2010 februárjában a Portfolio még meg is magyarázta miért kellett csökkenteni a nyugdíjakat. Mellékelem a cikket: ttps://www.portfolio.hu/befektetes/nyugdijrendszer/drasztikus-nyugdijcsokkentest-hajtott-vegre-a-kormany.128010.html
A nyugdíjak megállapításában tükröződik a hozzájárulás mértéke, ha már a karbantartásáról esik szó az alábbi javaslattal lehetne orvosolni az időskori elszegényedést.
A nyugdíjak karbantartására javasolnám a 15 évenkénti újra valorizálást, hogy a nagy leszakadások elkerülhetők legyenek. A nyugdíjmegállapítás évére érvényes valorizációs szorzókkal felszorozni az eredetileg megállapított nyugdíjakat és amennyiben magasabb ősszeg jön ki mint az inflációs emelés, az legyen az új megállapított nyugdíj. Az emelésekkel a magasabb nyugdíjak degressziója is megvalósítható lenne, mert a mindenkori átlagnyugdíj feletti emeléseket 10000 forintonként 5%-al lehetne csökkenteni. Ez esetben az átlag fölött a legmagasabb milliós nyugdíjak is maximum 95000Ft emelést kaphatnának. Ez a kezdő években a már időben fölötte levő teljes létszám újraszámolásánál lenne egyszer magasabb összeg, vagy max 5 év eltolt ütemkezdéssel évente kevésbé megterhelő,de amikor már csak az adott évben elérőket kell újravalorizálni a teljes nyugdíjas létszám kb. 4-5%-át érintené évente, ami igy 20% valorizációs emelésnél a teljes kifizetett összeg kb 1 %-át jelentené.


Összes komment