Mindenki másként használja

A bankszámlákat használókat alap, hagyományos, aktív és dinamikus elnevezéssel tipizáltuk. Minden kategóriánál szerepel, hogy ez pontosan milyen szokásokat jelent. Az egyszerűsítés és a gyors tájékozódás érdekében több kikötést is tettünk (például az alaphoz tartozóknál feltételezzük, hogy a teljes jövedelemét minden hónapban kiveszi a bankból, másutt a közüzemi számlák és egyéb utalások, valamint a készpénzfelvétel összegét szabtuk eleve meg).

Korábbi számlaválasztónkat megújítottuk. Több a választási lehetőség, és konkrét összegek is beírhatók. Így is ügyeltünk azonban arra, hogy ne kelljen sokat bíbelődni a tájékozódással.
A kalkulátorban kizárólag azok a számlák szerepelnek, amelyeket most lehet nyitni, a díjak pedig a jelenleg érvényesek.

A tranzakciós illeték jövő évi bevezetése miatt jelentősen változnak 2013-tól a díjak. A várható költségeket itt kalkulálhatja!
Nem használ internetet és telefonon is legfeljebb csak tájékozódik. A fizetését bankfiókban vagy a legolcsóbb bankkártyával teljes egészében felveszi. A közüzemi díjakat (például villany-, fűtés-, telefonszámla) sárga csekken, a postán fizeti be.
Kérjük, válassza ki, körülbelül mennyi pénz érkezik (minden hónapban) a számlájára, és azt hány részletben veszi fel!

Alapszámla kalkulátor

A számlára érkező rendszeres jövedelem:   
Készpénzfelvételek száma:   mehet
A mindennapokban, ahol teheti, kártyát (az olcsóbb, elektronikus plasztikot – ha nem így van, a bankkártyák menüpontban látszik a díjkülönbség) használ, készpénzt szükség esetén, több részletben vesz fel. A közüzemi díjakat a bankfiókban adott három megbízással a számlájáról emelteti le, ide utaltatja a fizetését/jövedelmét is. Az egyszerűség kedvéért a rezsinél havi 50 ezer forintot állítottunk be. Az egyéb fizetendőket csekken rendezi, állandó vagy eseti átutalási megbízást nem ad.
Kérjük, válassza ki, körülbelül mennyi pénz érkezik (minden hónapban) a számlájára, és pénzt hány részletben, átlagosan mekkora értékben vesz fel!

Hagyományos számla kalkulátor

A számlára érkező rendszeres jövedelem:   
Készpénzfelvételek száma:   
Készpénzfelvételek átlagos összege:   mehet
Bankfiókba szinte sohasem jár. A mindennapokban, ahol teheti, kártyát használ, olyant, amihez többnyire értékelhető biztosítás is jár (dombornyomott). A közüzemi díjakat (a három megbízás összegét 50 ezer forintra vettük) a számlájáról emelteti le, ide utaltatja a fizetését is. Az egyéb fizetendők közül egyet (30 ezer forint értékben) állandó megbízással utaltat. Készpénzt szükség esetén, több részletben vesz fel.
Kérjük, válassza ki, körülbelül mennyi pénz érkezik (minden hónapban) a számlájára, és pénzt hány részletben, átlagosan mekkora értékben vesz fel!

Aktív számla kalkulátor

A számlára érkező rendszeres jövedelem:   
Készpénzfelvételek száma:   
Készpénzfelvételek átlagos összege:   mehet
Szinte mindent igyekszik bankszámlájáról intézni. A mindennapokban, ahol teheti, kártyát használ, olyant, amihez többnyire értékelhető biztosítás is jár (dombornyomott). A közüzemi díjakat a számlájáról emelteti le, ide utaltatja a fizetését/jövedelmét is. A három beszedési megbízás mellett az egyéb fizetendők közül kettőt állandó megbízással utaltat, háromszor önálló átutalást is indít. Kalkulációnkban mindegyiknél 50 ezer forintos értékekkel számoltunk.
Kérjük, válassza ki, hogyan intézi az ügyeit, és körülbelül mennyi pénz érkezik (minden hónapban) a számlájára, és pénzt hány részletben, átlagosan mekkora értékben vesz fel!

Dinamikus számla kalkulátor

A számlára érkező rendszeres jövedelem:   
Készpénzfelvételek száma:   
Készpénzfelvételek átlagos összege:   
Ügyek intézése:   mehet
További cikkek