Így használd a mélyhűtőt

Azt szinte mindenki tudja, hogy a mélyhűtő ajtaját nem szabad nyitva hagyni, és rendszeresen le kell olvasztani. Sokkal kevesebben vannak azonban tisztában azzal, milyen sokoldalúan használható ki a mélyhűtés. Időt, sőt pénzt is meg lehet spórolni ezzel. Ezt itt az ilyen „trükkök" helye.

« vissza a fórumtémakörhöz


Előzmény:
[Ilona] [2016.dec.12. 18:15]
Saját praktikáim a mélyhűtő kihasználásra melyek megkönnyítik a főzést, ugyanakkor költségcsökkentőek is.
A felesleget műanyag jégkocka tartóba adagolom, majd fagyasztás után felhasználásig nylon zacskóba tárolom:
- petrezselymet aprítva kevés vizzel felengedve, hogy kezelhető kocka legyen ( levesbe, rizsbe, burgonyához, stb.)
- folyékony sürített paradicsomot (levesbe, pörköltbe, stb.)
Lefagyasztható pl.- maradék levesbe való tészta kisebb nylon zacskóba rakva,
- karaláb, zeller nagyobb darabokra vágva,
- blansírozva, zölborsót, zöldbabot, karfiolt,
- kevert süteménybe való narancskocka 1 süteménybe való mennyiségű adagokban elrakva. (a astagabb héjú narancs gerezdeket váltott vízben 1-2 napig áztatjuk, majd felkockázva (mazsola nagyságúra) kevés cukros vízben előfőzzük, kicsit kinyomjuk),
- felesleges tojásfehérje 1-v 2 db-os mennyiség/zacskó
- húsleves, csak lé és hús ( a zöldségfélék nélkül, mert megpuhulnak.
- töltött káposzta,
- kész kocsonya adagonként lezárt dobozba.
Fontos! -a főtt ételek felhasználásakor újra fel kell forralni az ételt. A kocsonyát is amit utánna, új tiszta tányérban hagyunk újra megaludni.
- Mindent dátumozva kell elrakni és minél előbb fel kell használni, de legalább a mélyhűtő tájékoztatójában előírt időpontig.

« vissza a hozzászólásokhoz

A kommentelés lehetőségről, szabályairól itt tájékozódhat.

1


[Mester] [2017.feb.5. 12:29]
Ez a tojásfehérje lefagyasztás hogy is megy? És aztán mire lehet felhasználni? Most maradt nekem egy csomó. Köszi.



1

Spórolós ajánlatok (x)

 
 
Mi a facebook-on